Vsi podatki o hranilnih vrednostih posameznih sestavin so preverjeni. V nadaljevanju navajamo uporabljene vire in literaturo.
- Dolinšek S., Faganel A., Kern Pipan K., Piskar F., Podobnik D. (2006). Management kakovosti. Koper: Fakulteta za management Koper.
- Golob T., Doberšek U., Jamnik M., Polak T., Potokar M., Salobir J., Stibilj V., Žlender B. (2006). Slovenske prehranske tabele. Meso in mesni izdelki. Ljubljana: Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo.
- Kramar Zupan M., (2009). Menedžment vs. vodenje. Novo mesto: Fakulteta za poslovne in upravne vede.
- Bonamini, I. (2004). Kalorije. Prehrana za dobro počutje in postavo. Narodna in univerzitetna knjižnica Ljubljana.
- Kulier, I. (1996). Prehrambene tablice. Tablice kemijskog sestava namirnica.
- Middleton, H. (1998). Hrana in kalorije. Narodna in univerzitetna knjižnica Ljubljana.
- Reinhard, T. (2014). Superživila. Njabolj zdrava hrana na tem planetu. Narodna in univerzitetna knjižnica Ljubljana.
- Unger, U. (2007). Vitamini. Narodna in univerzitetna knjižnica Ljubljana.
- http://www.uvhvvr.gov.si/si/delovna_podrocja/zivila/oznacevanje_zivil/
- http://zenska.hudo.com/zdravje/zdravo-zivljenje/top-12-najboljsih-rastlinskih-virov-beljakovin/
- http://www.e-vitamin.si/mascobe.html
- http://www.osebnitrener.net/ivila/ogljikovi-hidrati
- http://www.viva.si/Zdrav-na%C4%8Din-prehrane/306/Nasi%C4%8Dene-in-nenasi%C4%8Dene-ma%C5%A1%C4%8Dobe
- https://sl.wikipedia.org/wiki/Glukoza
- https://sl.wikipedia.org/wiki/Fruktoza
- https://sl.wikipedia.org/wiki/Saharoza
- https://sl.wikipedia.org/wiki/Maltoza